assalamualaikum

sodiqi usrati...=)

Tuesday, May 24, 2011

Kuatkah aku????

bismillahirrohmanirrohiim..

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakaatuh...

See the title first.

hrmm...
Seriously n personally, i'm very2 afraid right now.

I DON'T KNOW WHETHER I AM STRONG TO FACE THAT SITUATION!


Baiklah, straight to the point.

Tadi, aku ada log in FB, then aku ada usha FB sorang senior aku..(pompuan ok!) die ni sekarang belajar dekat satu IPTA yang kalau aku sebut, kompem semua kenal la..n die ni jugak amek kos yang memang aku pun apply kos 2 n di IPTA yang sama!


OK, x kesahla kan..biasalah 2... TAPI!! apa yang membuatkan aku secara tak sengaja timbul perasaan cuak ni.... bila aku tengok gamba die..fuh! seriouslly, aku TAKUT!!!! 

Aku takut sebab....sebab aku bimbang laa!! aku bimbang kalau aku x kuat untuk menghadapi dunia luar, dunia IPT.

Dulu, senior yang aku kenal ni merupakan senior yang orang kata, menjagalah dari segi penampilannya (i mean, pakaian), tapi bukanlah bermaksud sekarang ni die dah x jaga. Cumanya, pada pandangan aku dah agak berubah skit dari dulu.

Even die xdelah pakai tudung labuh dulu (die pakai tudung segi tiga yang bidang 60 tu), OK la 2 kan?? Lebih kurang je pun dengan yang tudung labuh 2...cuma berbeza dari sudut kain dan gayanya sahaja.

Tapi, apa yang membuatkan aku takut, bila aku tengok sekarang ni..tudung die dah makin x menjadi bidang 60...AKU TAKUT!!! aku takut kalau... kalau aku pun jadi macam 2 jugak nanti...! huhu... (nauzubillah)

Lagi satu yang membuatkan aku sangat2 bimbang, bila tengok ada baju2 khusus untuk kos 2. (biasalah 2 kn?? zaman sekolah dulu pun macam 2 jugak.. tapi!!! yang 2 lain..=( yang 2, still lagi menepati ciri2 baju yang biasa aku pakai sekarang ni..)

Aku takut kalau bila aku disuruh pakai baju 2, n gaya aku akan berubah..Aku takut kalau iman aku x boleh nak jaga aku time 2.. (kalau keadaan membuatkan aku terpaksa berpindah sementara daripada tudung labuh kepada tudung segi tiga yang bidang 60 tu, maybe aku boleh terima lagi sebab it's still menepati ciri2 tudung labuh 2..tapi!! macamane kalau aku....??? ish, nauzubillah...)

And 1 more thing about this, program or aktiviti yang terpaksa dilalui oleh mahasiswa/siswi yang amek kos ni. Sejujurnya, benda 2 sangat2 bertentangan dengan diri aku! huhu..aku takut!!!

Memang 'wajib' ke kena buat 2???? whoaa...i can't imagine that..!


Namun begitu, aku bersyukur sebab attitude akak 2 still lagi macam yang aku kenal dulu.n i hope it will continue n getting better from now...
insyaALLAH...

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Ya Rabbi, 
Jika benar kos ini adalah yang terbaik buatku, 
maka, Engkau pinjamkanlah aku sedikit kekuatan-Mu 
untuk aku berhadapan dengannya.
Engkau kirimkanlah sahabat2 yang dapat membimbing aku di kala aku memerlukannya kelak.

Namun ya ALLAH,
jika sebaliknya..
Engkau permudahkanlah urusanku di kemudian hari, Engkau tunjukkanlah aku jalannya...

Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui yang terbaik buatku..

aamiin ya RABB..

MOOD : mujahadatunnafsu itu sangat sukar.

p/s:
--> macam dah kompem2 je aku dapat kos ni kan?? haha..biasalah 2, persediaan kena ada..kan?? hehe..

--> doakan aku ye sahabat2?? dan sudah semestinya, doaku jua akan sentiasa mengiringimu..=)

--> jangan ditanya siapakah seniorku itu, sebab aku takkan bagitau atas alasan yang korang sendiri pun boleh fikir rasanya..=)

 

2 comments:

  1. IAllah~
    bERDOA banyak2
    mudah-mudahan dapat diperteguhkan iman
    daripada segala cubaan dan dugaan
    dari dunia luar

    ReplyDelete
  2. aamiin.....
    sama2 la kte saling mendoakan ye?? =)

    ReplyDelete

There was an error in this gadget