assalamualaikum

sodiqi usrati...=)

Friday, September 2, 2011

Terlambatkah saya??

bismillahirrohmaanirrohiim..




assalamualaikum buat para pembaca yang sudi membaca di blog yang agak lama terbiar ini..=)

InsyaAllah 5 hari yang bakal menjelmakan diri akan membawa aku untuk berpijak di bumi a.k.a dunia baru yang pada kiraanku agak asing.Bumi apa??

insyaAllah bumi Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). hrmmm.. tak dapat ditafsirkan bagaimanakah perasaan aku tika ini.

GEMBIRA??

SEDIH??

BIMBANG??

CUAK??

TERUJA??

GABRA??

huhu...semuanya bergabung menjadi satu. (ntah sape suruh kome bersatu hati ye??)

hehe..terlewatkah diri ini membuat entri mengenai berita ini?? yang aku kira blogger lain yang seangkatan denganku sudah pun berkurun lama meng'update' pasal ni?? better late than never, am I right?? ^_^

alhamdulillah, waktu orang lain duk sibuk check dapat U mana, aku pun turut melakukan hal yang sama. (xde la aku buat dekkk jee) dan alhamdulillah aku telah diterima masuk ke UPSI kos pendidikan Bahasa Malaysia yang akan mengambil masa 4 tahun bersamaan 8 semester. (amacam, lama x??)

OK. dari situ rasanya semua orang dah boleh nampak siapa aku pada masa 4 tahun mendatang. =) moga2 hasrat itu terkabul.

Sebenarnya, agak berat perasaanku untuk menerima takdir bahawa aku akan menyambung bidang ini di peringkat yang seterusnya ini. (actually, sebab nilah aku baru update pasal ni..hehe). Namun begitu, alhamdulillah DIA telah membuka pintu hatiku untuk mengikhlaskannya. InsyaAllah..

Rasa-rasanya kalau ada sesiapa yang perasaan dekat FB awok, baru je pun lagi awok letak maklumat pasal UPSI dekat info tu kan?? hehe..awok x letak masa mula2 dapat tau berita ni dulu sebab time tu perasaan tengah berkecamuk lagi..hehe..

Hrmm...tapi kini, hanya perasaan x sabo yang ada (ada la jugak bedebo + sedihnye sket2) nak jejakkan kaki di bumi itu. (terima kasih ya Allah).

Akhir kata, diharapkan agar sahabat2 dapat mendoakan kelancaran urusanku untuk menuntut ilmu di sana. Doakan jua agar diri ini TIDAK termasuk dalam golongan orang yang digelar "culture shock".

****************************************

Ya Allah, permudahkanlah urusanku dan sahabat2 di sana juga di tempat2 lain, bimbinglah kami di setiap saat dan ketika, titipkanlah kami orang2 yang mencintai-Mu agar kami dapat terus mencintai-Mu, lembutkanlah hati pensyarah2 dan sahabat2 yang bakal aku temui, satukanlah hati kami agar kami dapat menjalankan ajaran-ajaran-Mu dengan baik dan lancar, kirimkanlah hamba-Mu untuk menegurku di kala aku terleka, pelihara dan jagalah bi'ah tempat yang bakal aku jejakkan kaki itu dan kuatkanlah hati dan imanku untuk aku terus berjuang di bumi pinjaman-Mu ini..

p/s: mohon sahabat2 mendoakan kelancaran urusanku dan sahabat2 yang senasib denganku untuk menukar sedikit jadual pembelajaran kami di sana dek hal2 yang2 tak dapat dielakkan.

 inilah tempat aku dan sahabat2 bakal berorientasi selama seminggu nanti.


There was an error in this gadget