assalamualaikum

sodiqi usrati...=)

Thursday, May 10, 2012

My Future _ _ _ & _ _ _ _ _ _ _ _

assalamualaikum, kali ni aku nak catat beberapa nama yang aku rasa, aku nak letak untuk anak-anak aku nanti.
^_^
apa?? gatal?? biarlah orang nak kata apa pun.. yang penting ini perancangan aku, kita hanya mampu merancang kan?? lagipun penting apa nama anak ni. bukan sembarangan nama boleh letak, silap hari bulan lari maksudnya.. x semena-mena effect kat anak (macam dah ada anak pulak aku cakap macamni.. haha). sebab kata-kata tu kan doa. tak gitu??  

aku akan update dari semasa ke semasa nama ni. sebab idea ni 'dia' datang tak bagitahu. tiba-tiba je muncul. so, tak payah nak pelik la kalau tetibe bertambah plak isinya entri ni. ;p

sebelum tu, aku nak bagitahu.. kalau yang perempuan aku lebih suka permulaan namanya tu dengan 'Nurul'   sebab macam nama aku maksudnya sangat baik, iaitu 'cahaya'. Semoga kalian menjadi cahaya buat 'kami' (erkk..) di alam sana dan juga buat semua orang di sekelilingmu kelak. 

kalau yang lelaki pulak, aku lebih suka permulaannya dengan nama 'Muhammad' (mesti eja macam ni tau, bukan Mohd, Mohammad dll) sebabnya itu nama nabi kesayangan kita. nama kekasih kita. semoga dengan berkat nama yang sama dengan Baginda tersebut, kalian beroleh syafaatnya kelak.

-----------------------------

1) Nurul Zinnirah

2) Nurul Iman (aku paling suka nama ni.. ^_^)

3) Nurul Islam

4) Nurul Qani'ah Widad

5) Muhammad Iqbal (tak tahu la kenapa aku suka sangat nama ni.. ;p)

6) Muhammad Naseh Ulwan

7) Muhammad Uwais al-Qarni

8) Muhammad Hilal Ashraf

7 comments:

  1. nurul iman dan nurul islam..mcm same je..curi2...

    ReplyDelete
  2. aku nak bagi nama anak perempuan aku Mariah al-Qibtiyyah boleh tak? yang lelaki Muhammad al-Furqan??
    hehehhe..jika dipanjangkan umur untuk merasai nikmat perkahwinan dan memperolehi zuriat ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh ajee..
      in sya Allah sahabat..
      semoga kita sempat laksanakan sunnah Nabi yang ni..
      ^_^

      Delete
  3. muhammad al-fateh pon sedap gak..hoho

    ReplyDelete
  4. Al qasirah torfina.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. nama tu pun best.. n mksd die pn sgt cantik.. aritu ad jgk terfikit bila tgk ustzh fatimah syarha post pasal nama anak die tu.. tp lupa plak nak update kt sini.

      Delete

There was an error in this gadget